Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Microsoft: «Αντίο» στο Windows Live Messenger για χάρη του Skype

«Τίτλους τέλους» προτίθεται να ρίξει στο Windows Live Messenger η Microsoft, στο πλαίσιο της προώθησης του Skype που εξαγόρασε to 2011 έναντι 8,5 δισ. δολαρίων.
Στην κατεύθυνση αυτή, το Windows Live Messenger θα σταματήσει να λειτουργεί εντός των επόμενων μηνών και οι χρήστες του θα μεταφερθούν στο Skype.
Η Microsoft δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Skype καθώς έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και χρησιμοποιείται σε δεκάδες συσκευές, από smartphones έως tablets και desktop.
Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει το τέλος του Windows Live Messenger μέσα στο Νοέμβριο δίνοντας ώθηση στο Skype.
Η εταιρεία θα θελήσει να μεταφέρει όλους τους χρήστες του Windows Live Messenger στο Skype δίνοντας παράλληλα πολλές επιλογές στους χρήστες.
Περισσότερες πληροφορίες νέα για την εξέλιξη θα είναι διαθέσιμες το επόμενο διάστημα.
Νέο Skype για windows 8
Η εφαρμογή έχει επανασχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει συνεχή σύνδεση με τις επαφές χωρίς να καταναλώνει τη μπαταρία της συσκευής στα νέα Windows 8.
Η δυνατότητα αυτή του Skype επιτυγχάνεται χάρη στην ενσωμάτωση της υπηρεσίας με τα Windows 8.
Επειδή το Skype αποτελεί μέρος των βασικών λειτουργιών των Windows και όχι ξεχωριστή λειτουργία μπορεί να τρέχει παράλληλα με τη συσκευή χωρίς να γονατίζει τη μπαταρία της.
Η νέα έκδοση της εφαρμογής κυκλοφορεί ήδη μαζί με τα Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου.
Η εμφάνιση της εφαρμογής παραπέμπει στο νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 8 και είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Οι ειδοποιήσεις για νέες κλήσεις από το Skype εμφανίζονται σε οποιαδήποτε οθόνη κι αν βρίσκεται ο χρήστης ενώ υπάρχει άμεση πρόσβαση στις ειδοποιήσεις από την αρχική οθόνη.
Αναβαθμισμένο είναι και το νέο dial pad που επιτρέπει την κλήση των αριθμών. Το Skype για Windows 8 θα είναι προεγκατεστημένο σε κάθε υπολογιστή με Windows 8 αλλά όχι και στο Microsoft Surface.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου